Business

We stevenen dus af op een recessie
Plus: Verstandige beleggingen in oorlogstijd, groeibedrijven zonder winst zijn uit de gratie, Nederlandse boeren zaaien graan, en méér.

Defensief boodschappenlijstje
Hoe als belegger te dealen met de oorlog in Oekraïne? State Street Global Advisors kiest voor Chinese obligaties, obligaties met korte looptijden, Amerikaanse en Japanse aandelen, de aandelensectoren energie en gezondheid, én dividendaandelen uit de opkomende markten.

Liveblog Oekraïne: Blijf vooral belegd!
Wat betekent de Russische inval in Oekraïne voor de financiële markten? Assetmanagers geven hun visie.

Hoe gaat de oorlog in Oekraïne eindigen?
CNBC bespreekt vijf mogelijke scenario’s.

Rabobank rekent op een recessie
We waren de coronacrisis nog niet helemaal te boven en door de oorlog in Oekraïne stijgen ook de prijzen van grondstoffen. En dus stevenen we op een nieuwe recessie af, aldus onderzoekers van Rabobank. Van de scenario’s die twee weken geleden werden bedacht, kan het meest optimistische alweer de prullenbak in.

Oorlogen zijn altijd goed voor goud

De grondstoffenprijsanalyse van ABN AMRO

Wat te denken van nikkel?

Economen hebben weer eens gefaald
Vrijwel geen enkele econoom heeft voorspeld dat de inflatie boven de 5% uit zou komen. De meeste voorspellingen zaten daar ver onder. Hoe kan een gestudeerde doelgroep het (wederom) zo bij het verkeerde eind hebben?

Het moet wel winstgevend zijn
De tijd van groei tegen alle kosten is voorbij. Investeerders verleggen steeds meer de focus van momentum richting fundamentals en winstgevendheid. Dat zegt Orlando Bravo van private equity-partij Thoma Bravo in een interview met CNBC.

Verschil tussen Europese en Amerikaanse beurzen verder vergroot
Martine Hafkamp in een nieuwe column: “Door de Russische inval in Oekraïne zal het verschil tussen de Verenigde Staten en Europa groter worden. Aan het begin van dit beleggingsjaar werd Europa getipt als de regio waar je zou moeten zitten, omdat we na de coronapandemie en het opheffen van allerlei lockdowns nog een inhaalslag zouden moeten maken. Hoe anders is de situatie krap twee maanden later.” Wat betekent dit voor beleggers?

Slimme boeren
Boeren in Nederland zaaien deze dagen op meer akkers granen zoals tarwe en gerst dan ze normaal doen. Door de stijgende graanprijzen als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne zijn die gewassen plotseling interessanter geworden. Dat het Hollandse graan wat minder lekker is, maakt nu wat minder uit, schrijft RTL Z.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF’s). Vooral de passieve portefeuille houdt zich goed staande.


De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.