News

Zelenski: klein succes Oekraïense troepen in Severodonetsk

Zelenski dankte zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden voor zijn aankondiging raketsystemen te sturen. Hij zei te verwachten dat ook andere bondgenoten met goed nieuws over wapenleveranties komen.

Laatste grote bolwerk

Het Britse ministerie van Defensie had eerder op de dag gemeld dat Russische troepen snel terreinwinst boeken in Severodonetsk, het laatste grote bolwerk in de provincie Loehansk waar de Oekraïners nog standhouden.

Wel hebben Russische troepen de controle over belangrijke delen van de grotendeels in puin geschoten stad overgenomen. “De situatie is moeilijk, maar het is beter dan gisteren”, zei de plaatsvervangend chef van de Oekraïense generale staf. Hij wees op de zeer bloedige straatgevechten in de stad.

Langdurige oorlog 

Het Russische leger en de separatistische troepen die loyaal zijn aan Moskou zeggen dat ze op het punt staan de macht over te nemen in Severodonetsk. “Ons verzet is na al die maanden ongebroken”, zei de Oekraïense viceminister van Defensie Hanna Malyar. “We zijn klaar voor een langdurige oorlog.”

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published.