Lifestyle

‘Zijn ware aard kwam pas later naar boven’


Married At First Sight-kandidaat Arjan heeft de afgelopen tijd voor flink wat ophefgezorgd door zijn deelname aan het programma. Want waarom heeft hij het project geen enkele kans gegeven en gaf hij het op de huwelijksdag al op? MAFS-expert en seksuoloog Eveline Stallaart legt uit wat er mis ging.

Eerst in therapie

MAFS-expert Eveline Stallaart doet haar verhaal in de podcast van Paul de Leeuw, genaamd De Leeuw Lult Verder, waar Jelka van Houten ook te gast is. “Niet om lelijk te doen, maar ik had Arjan eerst even in therapie gestuurd. Dat die mensen hun eigen blinde vlek leren kennen”, zegt Jelka. Daarop reageert Eveline dat kandidaten hoge verwachtingen hebben van het programma. “Ze hebben een scenario in hun hoofd, ondanks dat ze zeggen van niet.”

Zijn ware aard

Van tevoren worden er allerlei psychologische tests losgelaten op de kandidaten. Daar wordt veel tijd in gestoken. Dat moet natuurlijk ook wel, want uit al die tests rollen uiteindelijk de matches. Waar het volgens Eveline dan fout ging bij Arjan? “Als jij voor ogen hebt dat je iets wil halen, dan kun je natuurlijk heel goed sociaal wenselijke antwoorden geven. En je kan de beste versie van jezelf laten zien.”

Dat zorgt ervoor dat de experts een hele andere versie van iemand kunnen zien. Arjan kreeg vier paniekaanvallen vanwege zijn match. Hij gaf de hoop vrijwel direct op, omdat hij zijn partner meer als ‘broer’ zag. Zowel de kijkers, als de experts, vinden dat Arjan het project geen eerlijke kans heeft gegeven. De beste man ging niet eens mee op huwelijksreis. Terwijl het toch een gratis vakantie was, zou je zeggen. “Wij hebben dat nooit van hem kunnen zien. Dan komt iemands ware aard naar boven.”

Lees ook
MAFS-Maurice over tweede kans na mislukking: ‘Ik voel de match nu wel’

Dronken mensen spreken de waarheid

Eveline denkt hiervoor de oplossing wel te hebben. Geef ze een flinke lading spraakwater! Door gewoon ruim voordat de matches worden gemaakt, even met de kandidaten in de kroeg gaan zitten. “Kijk, als ik met die mensen in de kroeg kon zitten en ik kon ze allemaal dronken voeren – dan had ik goede informatie.” Dronken mensen spreken nou eenmaal de waarheid. Eveline heeft het zelfs wel eens geopperd bij de programmamakers. Maar om begrijpelijke redenen, is dit natuurlijk geen optie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: still VideolandSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published.